Page 60 - EnterDC ONLINE
P. 60

GASTRO: RESTAURACE - KAVÁRNY - BARY

        LÉTAJÍCÍ                                        (teď jsme si uvařili„pětadvacítku“), na léto pak
        PIVOVAR                                         piva lehčí. Pro cyklisty už máme připravená
                                                        dvě piva „šestky“ s dvěma procenty alkoholu,
                                                        když se hlavní cyklostezka označuje Dvoj-
                                                        ka, atd. Pivo se vaří po světě ve sto pivních
                                                        kategoriích, takže je z čeho pořád vybírat.
                                                        A nejlepší na pivu je možnost kombinací stylů
                                                        - teď máme v nabídce například Flamendra,
                                                        belgickou pšenici s nakuřovaným sladem
                                                        a chilli. Je toho prostě dost, co se dá vymyslet.
                                                        Hlavně aby to bylo pitelné.

        Proč zrovna„létající“ pivovar?                  Takže žádná stabilní nabídka nebude?
        Když jsem tu jako první začínal s projektem Ale to zase jo. Prvním pivem je DC Ale, svrchně
        pivovaru bez pivovaru, který běžně funguje kvašené světlé pivo chmelené za studena. Na
        v cizině, nebylo tu vžité označení. V zahraničí etiketě zámek, DC odkazuje nejen na Děčín,
        používané označení„Gypsy“ jaksi nepřicházelo ale i na první písmena použitých chmelů - D
        v úvahu, contract brewing je zase moc je slovinský chmel Dana a C pak americký
        kostrbaté. Proto se využil fakt, že jsem dvacet Cascade.
GASTRO  let stewardoval u aerolinek. A ono to odpovídá
        i podstatě fungování. Lítám z pivovaru do A na český chmel místo nezbylo?
        pivovaru, abych si podle svých receptů uvařil V tomto pivu ne. Ale jinak jsme byli kupříkladu
        svá piva.                                       první, kdo právě český chmel použil u piva
                                                        IPA (India Pale Ale), kde se tradičně používají
        A proč se Nomád rozhodl pro přistání chmely americké.
        právě v Děčíně?
        To je jednoduché. Jednak doufám, že po IPA, studené chmelení, pivní styly... je
        dvaceti letech jsem už místní, ne náplavka toho hodně, co by se pivař u vás mohl
        (smích). A také proto, že místo, kde pivovar dozvědět.
        vzniká, je prostě úžasné. Tzv. Staré lázně Je toho rozhodně víc (smích). Nejlepší bude,
        s okolím parku, rybníka a hlavně zámku, to je když k nám pivaři zajdou do naší nově otevřené
        něco, co v širokém okolí nenajdete.             pivotéky u rybníka pod zámkem. Adresa U Plo-
                                                        várny 10, Děčín. Máme otevřeno pondělí až
        Prý jste spojen s regionem i pivně...           pátek, od 12 do 19 hodin. Můžete tu ochutnat
        Ano, podílel jsem se na rozjezdu pivovaru Ko- naše piva a případně si je i zakoupit domů.
        cour ve Varnsdorfu a Kapitán tady v Děčíně.
                                                        Tak ať se daří!
        Jaká piva plánujete vařit?                      Díky. Pevně doufám, že přistání z Léta-
        Podle mě by pivo mělo hlavně bavit. Budeme jícího pivovaru Nomád na Nomád, pivovar
        tedy vařit pivo nejen podle ročního období, v podzámčí Děčín, proběhne hladce (smích).
         kdy na zimu plánujeme piva silnější až silná 		                           -MS-
60
   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65