Page 57 - EnterDC ONLINE
P. 57
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
Postup: Cibuli rozdělte na měsíčky, jarní ci- pekáčku, navrch dejte kuřátka a na každé
bulku nasekejte, ředkvičky pokrájejte, cherry položte dva plátky citronu. Pečte asi hodinu,
rajčátka rozpulte a salátové lístky důkladně nebo dokud není maso měkké. Kdyby se
omyjte. Maso z makrely opatrně oberte.V misce kůrčička pekla moc rychle, přikryjte celý
ještě smíchejte olej, citronovou šťávu, hořčici, plech víkem nebo alobalem a sundejte ho až
jogurt, sůl i pepř a nechte vzniknout zálivku. na posledních 10 minut. Podávejte posypané
Promíchejte zeleninu, kousky makrely i zálivku nasekanou petrželí.
a podávejte. KARAMELOVÁ BUCHTA NA PLECH
BYLINKOVÁ JARNÍ KUŘÁTKA S PEČE-
NÝM ČESNEKEM A ŠALOTKAMI
Na 2 velké porce potřebujete: 2 jarní Na 1 plech potřebujete: 2 hrnky polohrubé GASTRO
kuřátka, 12 šalotek, 300 g malých brambor, mouky, 1 hrnek cukru krupice, 6 lžic kakaa,
1 palici česneku a 2 stroužky zvlášť, oblíbené by- 1 kypřicí prášek do pečiva, 3 vejce, 1 hrnek
linky (například šalvěj a tymián), 1/2 chemicky vody, 1/2 hrnku rostlinného oleje
neošetřeného citronu, čerstvou petržel, olivový
olej, sůl, pepř Na krém: 400 g karamelového kondenzo-
Postup: Troubu předehřejte na 170 stupňů. vaného mléka, 250 g másla, 100 g směsi
Očištěná kuřátka pomažte zvenku i zevnitř ořechů
směsí nasekaných bylinek (trochu si nechte
stranou na brambory), soli, pepře a oleje. Postup: Troubu předehřejte na 175 stupňů.
Dovnitř ještě vložte po plátku citronu a nah- Do mísy vložte všechny sypké suroviny na
rubo nakrájeném stroužku česneku. těsto, promíchejte je. Přidejte vejce, vodu, olej
Brambůrky pořádně odrhněte, šalotky olou- a krátce mixérem zašlehejte těsto. Rozlejte ho
pejte a spolu s neoloupanou palicí česneku po plechu s pečicím papírem a dejte do trouby
vcelku promíchejte s trochou oleje, zbylými na 25 až 30 minut. Když vychladne, vyšlehejte
bylinkami, solí a pepřem. Zeleninu vložte do povolené máslo s karamelovým mlékem
a krémem potřete základ. Posypejte nasekaný-
mi ořechy a je hotovo!
Dobrou chuť :) -Hanča-
57