Page 57 - EnterDC ONLINE
P. 57

GASTRO: RECEPT MĚSÍCE

Postup: Cibuli rozdělte na měsíčky, jarní ci-       pekáčku, navrch dejte kuřátka a na každé
bulku nasekejte, ředkvičky pokrájejte, cherry       položte dva plátky citronu. Pečte asi hodinu,
rajčátka rozpulte a salátové lístky důkladně        nebo dokud není maso měkké. Kdyby se
omyjte. Maso z makrely opatrně oberte.V misce       kůrčička pekla moc rychle, přikryjte celý
ještě smíchejte olej, citronovou šťávu, hořčici,    plech víkem nebo alobalem a sundejte ho až
jogurt, sůl i pepř a nechte vzniknout zálivku.      na posledních 10 minut. Podávejte posypané
Promíchejte zeleninu, kousky makrely i zálivku      nasekanou petrželí.
a podávejte.                                        KARAMELOVÁ BUCHTA NA PLECH
BYLINKOVÁ JARNÍ KUŘÁTKA S PEČE-
NÝM ČESNEKEM A ŠALOTKAMI

Na 2 velké porce potřebujete: 2 jarní               Na 1 plech potřebujete: 2 hrnky polohrubé          GASTRO
kuřátka, 12 šalotek, 300 g malých brambor,          mouky, 1 hrnek cukru krupice, 6 lžic kakaa,
1 palici česneku a 2 stroužky zvlášť, oblíbené by-  1 kypřicí prášek do pečiva, 3 vejce, 1 hrnek
linky (například šalvěj a tymián), 1/2 chemicky     vody, 1/2 hrnku rostlinného oleje
neošetřeného citronu, čerstvou petržel, olivový
olej, sůl, pepř                                     Na krém: 400 g karamelového kondenzo-
Postup: Troubu předehřejte na 170 stupňů.           vaného mléka, 250 g másla, 100 g směsi
Očištěná kuřátka pomažte zvenku i zevnitř           ořechů
směsí nasekaných bylinek (trochu si nechte
stranou na brambory), soli, pepře a oleje.          Postup: Troubu předehřejte na 175 stupňů.
Dovnitř ještě vložte po plátku citronu a nah-       Do mísy vložte všechny sypké suroviny na
rubo nakrájeném stroužku česneku.                   těsto, promíchejte je. Přidejte vejce, vodu, olej
Brambůrky pořádně odrhněte, šalotky olou-           a krátce mixérem zašlehejte těsto. Rozlejte ho
pejte a spolu s neoloupanou palicí česneku          po plechu s pečicím papírem a dejte do trouby
vcelku promíchejte s trochou oleje, zbylými         na 25 až 30 minut. Když vychladne, vyšlehejte
bylinkami, solí a pepřem. Zeleninu vložte do        povolené máslo s karamelovým mlékem
                                                    a krémem potřete základ. Posypejte nasekaný-
                                                    mi ořechy a je hotovo!

                                                    Dobrou chuť :) 	  -Hanča-

                                                                                                       57
   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62