Page 48 - EnterDC ONLINE
P. 48

GASTRO: RECEPT MĚSÍCE

GASTRO  ZDRAVÉ
        LETNÍ MLSÁNÍ

        Letní počasí přímo láká ke zdravému životnímu stylu – spousty čerstvého ovoce
        a zeleniny, aktivní pohyb v přírodě a odpočinek na dovolené. Mnohdy však léto
        probíhá v podobě plné penze a přejídání v hotelu nebo grilováním tučných mas
        společně s přemírou alkoholu na chalupě. Odlehčete svůj jídelníček právě teď
        a vyzkoušejte zdravé recepty na léto!

        Připravila jsem pro Vás tipy na zdravé, rychlé    pastu. Vše doplňujte čerstvými bylinkami
        a výborné svačiny. Studená polévka Gazpa-         a užívejte si letních chutí!
        cho původem ze Španělska v  létě příjemně         STUDENÁ POLÉVKA GAZPACHO
        ochladí a dodá potřebné vitamíny a tekutiny.      SUROVINY: rajčata 500 g, okurka salátová
        Jahodové kefírové mléko používám jako zdra-       1 ks, paprika červená 1 ks, česnek 1 stroužek,
        vou alternativu různých sladkých mléčných         cibule 1 střední kus, olivový olej 2 lžičky, vinný
        nápojů. Ovoce můžete obměňovat podle              ocet 1 lžička, sůl, pepř špetka, voda na ředění,
        chuti a zkuste přidat strouhaný kokos pro         koriandr nebo máta na ozdobu nebo přímo
        ještě chladivější účinek. Na cesty se hodí wrap,  do polévky, tmavý toastový chléb 1 plátek na
        který jsem připravila s  grilovanou zeleninou     případné zahuštění
        a kozím sýrem. Tortillu potírám humusem
        nebo můžete použít i pesto nebo olivovou

48
   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53