Page 48 - EnterDC ONLINE
P. 48
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
GASTRO ZDRAVÉ
LETNÍ MLSÁNÍ
Letní počasí přímo láká ke zdravému životnímu stylu – spousty čerstvého ovoce
a zeleniny, aktivní pohyb v přírodě a odpočinek na dovolené. Mnohdy však léto
probíhá v podobě plné penze a přejídání v hotelu nebo grilováním tučných mas
společně s přemírou alkoholu na chalupě. Odlehčete svůj jídelníček právě teď
a vyzkoušejte zdravé recepty na léto!
Připravila jsem pro Vás tipy na zdravé, rychlé pastu. Vše doplňujte čerstvými bylinkami
a výborné svačiny. Studená polévka Gazpa- a užívejte si letních chutí!
cho původem ze Španělska v létě příjemně STUDENÁ POLÉVKA GAZPACHO
ochladí a dodá potřebné vitamíny a tekutiny. SUROVINY: rajčata 500 g, okurka salátová
Jahodové kefírové mléko používám jako zdra- 1 ks, paprika červená 1 ks, česnek 1 stroužek,
vou alternativu různých sladkých mléčných cibule 1 střední kus, olivový olej 2 lžičky, vinný
nápojů. Ovoce můžete obměňovat podle ocet 1 lžička, sůl, pepř špetka, voda na ředění,
chuti a zkuste přidat strouhaný kokos pro koriandr nebo máta na ozdobu nebo přímo
ještě chladivější účinek. Na cesty se hodí wrap, do polévky, tmavý toastový chléb 1 plátek na
který jsem připravila s grilovanou zeleninou případné zahuštění
a kozím sýrem. Tortillu potírám humusem
nebo můžete použít i pesto nebo olivovou
48