Page 49 - EnterDC ONLINE
P. 49

GASTRO: RESTAURACE - KAVÁRNY - BARY

POSTUP: Rajčata nejdříve shora lehce            POSTUP: Ovoce, kefír, med a kokos rozmixu-           GASTRO
nařízneme do kříže a spaříme je krátce          jeme dohladka. Můžeme použít i mražené
ve vroucí vodě. Pak rajčata oloupeme            ovoce. Před podáváním vychladíme v  led-
a zbavíme semínek. Zbylou zeleninu oloupeme     nici a na ozdobu použijeme lístky čerstvé máty
a pokrájíme na kusy. Vše společně rozmixu-      a posypeme ještě zlehka kokosem.
jeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem, ole-     WRAP S  GRILOVANOU ZELENINOU
jem, octem a popřípadě čerstvými bylinkami.     A SÝREM
Polévku znovu ještě krátce promixujeme.         SUROVINY 1 PORCI: kukuřičná tortilla 1 ks, lilek
Pokud je třeba, zředíme ji vodou nebo naopak    nebo cuketa, paprika červená, cibule červená
zahustíme chlebem (bez vnější kůrky). Před      1 menší kus, olivový olej 1 lžička, cizrnový hu-
podáváním dáme alespoň na hodinu do led-        mus na potření cca 1 lžíce, kozí sýr čerstvý 60
nice vychladnout.                               g, sůl, pepř, bylinky dle chuti (koriandr, petržel,
JAHODOVÝ KEFÍR SHAKE                            apod)
SUROVINY: jahody čerstvé nebo mražené,
pokrájené 1 hrnek (můžete přidat jakékoli jiné  POSTUP: Lilek pokrájíme na tenké plátky, pa-
čerstvé ovoce), kefírové mléko neochucené       priku na osminky a cibuli na kroužky. Zeleninu
1 hrnek, med nebo agávový sirup 1 lžička,       smícháme, osolíme, opepříme, pokapeme
kokos strouhaný 1 lžička + na ozdobu, máta      olivovým olejem a důkladně promícháme.
čerstvá na ozdobu                               Můžeme přidat nasekané čerstvé bylinky.
                                                Pak zeleninu ogrilujeme. Kukuřičnou tortillu
                                                potřeme humusem a poklademe grilovanou
                                                zeleninou a rozdrobeným kozím sýrem. Za-
                                                balíme do wrapu.
                                                Enter přeje lehkou dobrou chuť! -ZD-

                                                                                                     49
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54