Page 49 - EnterDC ONLINE
P. 49
GASTRO: RESTAURACE - KAVÁRNY - BARY
POSTUP: Rajčata nejdříve shora lehce POSTUP: Ovoce, kefír, med a kokos rozmixu- GASTRO
nařízneme do kříže a spaříme je krátce jeme dohladka. Můžeme použít i mražené
ve vroucí vodě. Pak rajčata oloupeme ovoce. Před podáváním vychladíme v led-
a zbavíme semínek. Zbylou zeleninu oloupeme nici a na ozdobu použijeme lístky čerstvé máty
a pokrájíme na kusy. Vše společně rozmixu- a posypeme ještě zlehka kokosem.
jeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem, ole- WRAP S GRILOVANOU ZELENINOU
jem, octem a popřípadě čerstvými bylinkami. A SÝREM
Polévku znovu ještě krátce promixujeme. SUROVINY 1 PORCI: kukuřičná tortilla 1 ks, lilek
Pokud je třeba, zředíme ji vodou nebo naopak nebo cuketa, paprika červená, cibule červená
zahustíme chlebem (bez vnější kůrky). Před 1 menší kus, olivový olej 1 lžička, cizrnový hu-
podáváním dáme alespoň na hodinu do led- mus na potření cca 1 lžíce, kozí sýr čerstvý 60
nice vychladnout. g, sůl, pepř, bylinky dle chuti (koriandr, petržel,
JAHODOVÝ KEFÍR SHAKE apod)
SUROVINY: jahody čerstvé nebo mražené,
pokrájené 1 hrnek (můžete přidat jakékoli jiné POSTUP: Lilek pokrájíme na tenké plátky, pa-
čerstvé ovoce), kefírové mléko neochucené priku na osminky a cibuli na kroužky. Zeleninu
1 hrnek, med nebo agávový sirup 1 lžička, smícháme, osolíme, opepříme, pokapeme
kokos strouhaný 1 lžička + na ozdobu, máta olivovým olejem a důkladně promícháme.
čerstvá na ozdobu Můžeme přidat nasekané čerstvé bylinky.
Pak zeleninu ogrilujeme. Kukuřičnou tortillu
potřeme humusem a poklademe grilovanou
zeleninou a rozdrobeným kozím sýrem. Za-
balíme do wrapu.
Enter přeje lehkou dobrou chuť! -ZD-
49