Page 54 - EnterDC ONLINE
P. 54
GASTRO: DANINO TAK TROCHU JINÉ PEKAŘST VÍ
GASTRO TAK TROCHU
JINÉ PEKAŘSTVÍ
Víte, že na Starém Městě v Děčíně najdete malou řemeslnou pekárničku?
Je specializovaná především na poctivý kváskový chléb, ale najdete v ní i tradiční sladké
moučníky: třeba makovec, který hned tak nikde nenajdete, perník, křehké koláče a další
dobroty. Anebo vás uhranou třeba vlastní čerstvě obložené kváskové pšeničné kostky,
s náplní chuťově vyladěnou do toho nejlepšího.
„Dobrý chleba potřebuje to nejcennější, co mu začínala s konceptem kavárny - bistra pos-
lze dát – čas. „ říká majitelka Dana Štechová tavené na lokálních dodavatelích a vlastním
s úsměvem.„To je to, co ve velkých provozech pečivu a chlebu. Myšlenka se osvědčila a set-
není dost dobře možné a dohání se stabilizací kala s velkým ohlasem, takže jsem šla dál.Vždy
ve formě různých přísad. Zkuste si vyžádat jsem si přála vytvořit místo, kam lidé chodí
složení výrobků – všude musí být k nahléd- nakupovat s chutí, kde se pokaždé mohou za-
nutí. A překvapí vás, co všechno bochník milovat do nového kousku pečiva. Moc dobře
chleba kromě mouky obsahuje,“ pokračuje. vím, jak moc tu chybí malé pekárny a kavárny
s produkty dělanými kvalitně a z poctivých su-
„Vlastní profesionální pekařský provoz ke mně rovin. A hlavně čerstvé – opravdu upečené na
přišel tak trochu náhodou a oklikou, dříve než místě. Takže experimentuji – začínám pomalu
jsem plánovala. Před pár lety jsem v Děčíně s vyzkoušeným sortimentem a vlastními re-
54