Page 54 - EnterDC ONLINE
P. 54

GASTRO: DANINO TAK TROCHU JINÉ PEKAŘST VÍ

GASTRO      TAK TROCHU
        JINÉ PEKAŘSTVÍ

        Víte, že na Starém Městě v  Děčíně najdete malou řemeslnou pekárničku?
        Je specializovaná především na poctivý kváskový chléb, ale najdete v ní i tradiční sladké
        moučníky: třeba makovec, který hned tak nikde nenajdete, perník, křehké koláče a další
        dobroty. Anebo vás uhranou třeba vlastní čerstvě obložené kváskové pšeničné kostky,
        s náplní chuťově vyladěnou do toho nejlepšího.

        „Dobrý chleba potřebuje to nejcennější, co mu začínala s  konceptem kavárny - bistra pos-
        lze dát – čas. „ říká majitelka Dana Štechová tavené na lokálních dodavatelích a vlastním
        s úsměvem.„To je to, co ve velkých provozech pečivu a chlebu. Myšlenka se osvědčila a set-
        není dost dobře možné a dohání se stabilizací kala s velkým ohlasem, takže jsem šla dál.Vždy
        ve formě různých přísad. Zkuste si vyžádat jsem si přála vytvořit místo, kam lidé chodí
        složení výrobků – všude musí být k  nahléd- nakupovat s chutí, kde se pokaždé mohou za-
        nutí. A překvapí vás, co všechno bochník milovat do nového kousku pečiva. Moc dobře
        chleba kromě mouky obsahuje,“ pokračuje.  vím, jak moc tu chybí malé pekárny a kavárny
                                                  s produkty dělanými kvalitně a z poctivých su-
        „Vlastní profesionální pekařský provoz ke mně rovin. A hlavně čerstvé – opravdu upečené na
        přišel tak trochu náhodou a oklikou, dříve než místě. Takže experimentuji – začínám pomalu
        jsem plánovala. Před pár lety jsem v  Děčíně s  vyzkoušeným sortimentem a vlastními re-
54
   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59