Page 55 - EnterDC ONLINE
P. 55
GASTRO: DANINO TAK TROCHU JINÉ PEKAŘST VÍ GASTRO
cepty, ladím nové a lákavé varianty speciálních
chlebů. A co je hlavní – můj kváskový chléb
opravdu dlouho vydrží, pokud zvolíte správný
postup uchování: ideálně je zabalit ho do
lněné utěrky, žádný igelit. Přesně tak to dělaly
naše prababičky v dobách, kdy se peklo jednou
za týden ve velkém a chleba prostě do té doby
chutný vydržet musel.“
V pekárničce najdete na prodej i umleté mouky
a je možné zde získat i žitný kvásek. Majitelka
dříve v Děčíně pořádala pekařské workshopy
na pečení kváskového chleba a je o ně zájem,
takže uvažuje o jejich pokračování – zájemci se
neustále ozývají. Protože dobrý chleba – no,
to je prostě základ. A víte co? Prostě se tam
zastavte a ochutnejte. Už jen ta vůně čerstvého
pečiva vás přivábí a zanedlouho se k ní připojí
i vůně čerstvě umleté kávy...
Chleby a pečivo zde pečou i na objednávku,
a pokud nestihnete využít zatím zkrácenou
otevírací dobu, lze si je nechat zaslat na jedno
z odběrných míst k vyzvednutí. Vše k vaší spo-
kojenosti dle domluvy.
Kontakt: Danino pekařství, Litoměřická
67/20, Děčín - Staré Město. Tel.: 721 037 734.
55