Page 54 - EnterDC ONLINE
P. 54

GASTRO: RECEPT MĚSÍCE

        VÁNOČNÍ CUKROVÍ
        LEVEL ZAČÁTEČNÍK

GASTRO  A je to tady zase! Kolega v redakci opět vymyslel fajn nápad, že každý přinese ochut-
        nat své cukroví a rozdají se malé dárečky pod umělým tančícím stromečkem. Jojo,
        opět Vánoce. Jako by nebylo málo, že musíte vymýšlet dárky pro rodinu a blízké, ještě
        si budete lámat hlavu nad svátečním pohoštěním v podobě cukroví. Poslouchat řeči
        o tom, jak kupované cukroví není moc dobré a jak je možné, že nemáte vlastní, vás už
        nebaví? S těmito recepty všem zacpete pusu. Nejen, že jste je vyrobili sami, ale vůbec
        vám to nedalo práci! Když to nikomu neřeknete, tak si snad nikdo té jednoduchosti ani
        nevšimne.

        TATRA BOMBY  Ingredience: 4 ks lískooříškových tatranek,
                     150 g cukru moučka, 160 g másla, 2 polévkové
                     a vrchovaté lžíce kakaa, 4 polévkové lžíce
                     hnědého rumu, 100 g strouhaného kokosu na
                     obalení, 1 balíček cukrové barevné rýže

                                                        Postup: Tatranky nastrouháme, smícháme
                                                        s rozměklým máslem, kakaem, cukrem
                                                        a rumem. Tuto vypracovanou směs necháme
                                                        chvíli vychladnout v lednici. Pak vyndáme
                                                        a oddělujeme malé kousky, ze kterých tvoříme
                                                        malé kuličky. Po vypracování obalíme v ko-
54
   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59