Page 54 - EnterDC ONLINE
P. 54
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
LEVEL ZAČÁTEČNÍK
GASTRO A je to tady zase! Kolega v redakci opět vymyslel fajn nápad, že každý přinese ochut-
nat své cukroví a rozdají se malé dárečky pod umělým tančícím stromečkem. Jojo,
opět Vánoce. Jako by nebylo málo, že musíte vymýšlet dárky pro rodinu a blízké, ještě
si budete lámat hlavu nad svátečním pohoštěním v podobě cukroví. Poslouchat řeči
o tom, jak kupované cukroví není moc dobré a jak je možné, že nemáte vlastní, vás už
nebaví? S těmito recepty všem zacpete pusu. Nejen, že jste je vyrobili sami, ale vůbec
vám to nedalo práci! Když to nikomu neřeknete, tak si snad nikdo té jednoduchosti ani
nevšimne.
TATRA BOMBY Ingredience: 4 ks lískooříškových tatranek,
150 g cukru moučka, 160 g másla, 2 polévkové
a vrchovaté lžíce kakaa, 4 polévkové lžíce
hnědého rumu, 100 g strouhaného kokosu na
obalení, 1 balíček cukrové barevné rýže
Postup: Tatranky nastrouháme, smícháme
s rozměklým máslem, kakaem, cukrem
a rumem. Tuto vypracovanou směs necháme
chvíli vychladnout v lednici. Pak vyndáme
a oddělujeme malé kousky, ze kterých tvoříme
malé kuličky. Po vypracování obalíme v ko-
54