Page 55 - EnterDC ONLINE
P. 55
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
kosu, ořeších či v cukrovém zdobení. Pro lepší Ingredience: balíček sušených švestek, lou-
efekt můžete nakoupit papírové košíčky a dát pané mandle, 80 g strouhaného kokosu nebo
vypracované kuličky do košíčků. lískových oříšků, 100 g hořké čokolády
PŮLPRDELÁČCI Postup: Švestky rozřízneme, ne však úplně
celé, vložíme do nich celou mandli. Roz-
pustíme čokoládu s kouskem ztuženého tuku
a švestky napíchnuté na párátko v ní namá-
číme. Pak je obalíme v kokosu nebo v oříšcích.
Dáme do lednice a necháme ztuhnout.
VYŠŠÍ LIGA
Ingredience: mandarinky, hořká čokoláda Ingredience: 24 dkg dětských piškotů, 15 GASTRO
(85%), mořská sůl/nadrcené pistácie dkg cukru moučka, 10 dkg másla, 5 lžic mlé-
Postup: Nalámanou čokoládu si rozpustíme ka, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, hrst mletých
ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády pak ořechů
namáčíme mandarinky. Můžete je namočit
celé nebo jen do poloviny. Namočené je pak Náplň: 15 dkg másla, 15 dkg cukru moučka,
položíme na pečící papír a čokoládu na nich 2 žloutky, trochu rumu, vše utřeme
necháme chvilku vychladnout. Těsně před
zatuhnutím čokoládu posypeme mořskou
solí/pistáciemi a počkáme, až nám ztuhne
úplně.
Doporučuji podávat vychlazené.
ZAPÍCHLÉ ŠVESTKY
Postup: Těsto zpracujeme a umícháme
náplň. Formičku na úly vysypeme krystalovým
cukrem a zpracované těsto po kouskách
vtlačujeme. Obráceným koncem vařečky
uděláme důlek pro náplň. Když úly naplníme,
hned připevníme piškot.
Tradááááá a vánoční párty může začít!
Dobrou chuť :) -Hanča-
55