Page 46 - EnterDC ONLINE
P. 46

GASTRO                                  GASTRO: RECEPT MĚSÍCE

           UGRILUJEME
            SI RYBIČKU?

               Určitě znáte to jemné mravenčení a neskutečnou slast v bříšku, když sedíte někde
               u moře, posloucháte jeho šum, relaxační hudbu a ještě k tomu přežvykujete lahod-
               nou, hlavně čerstvou, před pár hodinami z moře vylovenou, dokonale upravenou rybu.
               Většina z nás ale netráví každý den u moře a bohužel si takovou baštu nemůže dopřávat
               nonstop. Za týden dovolené si těch ryb moc neužijeme, a tak proč si nezpříjemnit večeři
               i doma na zahrádce?
               Pokud se tedy rozhodneme ugrilovat nějakou tu rybu a už máme vybranou, kterou chceme, je ze
               všeho nejdůležitější koukat na její čerstvost! Proto musíme být při nakupování ryb hodně obezřetní.
               Čerstvou rybu poznáme tak, že je potažená tenkou vrstvou slizu (není vysušená), má lesknoucí se oči
               (nesmějí být kalné) a jako na poslední věc se díváme na žábry. Musí je mít světlounce červené. Pokud
               „naše“ ryba splňuje tato tři hlavní kritéria, bude nám určitě moc chutnat.
      46
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51