Page 47 - EnterDC ONLINE
P. 47

GASTRO: RECEPT MĚSÍCE

LOSOS PO KALIFORNSKU

INGREDIENCE:
4 steaky z lososa, 1 hrnek zralých, posekaných černých oliv, ½ hrnku
na kousky nakrájených rajčat, ¼ hrnku jemně nakrájené cibule,
1 lžíce oleje, 1 lžíce čerstvé petrželky, 1 lžička rozmačkaného česneku

POSTUP PŘÍPRAVY:
Steaky z lososa ogrilujeme (nejlépe v neuzavřeném alobalu)
a dáváme pozor, aby se nerozpadly. Mezitím smícháme všechny
ostatní ingredience a následně hotovou rybu polijeme touto směsí.
Ještě na chviličku položíme na gril a poté můžeme servírovat.

PSTRUH NA POMERANČOVÉ ŠŤÁVĚ

INGREDIENCE:                                                             GASTRO
2 očištění pstruzi, 2 lžíce oleje, pepř, sůl, 1 dcl čerstvé pomerančové
šťávy, 1 lžíce drcené čerstvé bazalky

POSTUP PŘÍPRAVY:
Vytvoříme jakousi vaničku z alobalu, vložíme do ní pstruha,
potřeme olejem, osolíme ho a opepříme. Poté ho celého polijeme
pomerančovou šťávou a vaničku uzavřeme. Z každé strany ho grilu-
jeme cca 7 minut. Po sundání ho necháme chvilku odležet. Poté ho
posypeme bazalkou a můžeme servírovat.

ŠTIKA NA ČERVENÉM VÍNĚ

INGREDIENCE:
1,5 kg štiky, citron, sůl, červené víno, bílý pepř, 500 g másla

POSTUP PŘÍPRAVY:
Připravenou a vykuchanou rybu položíme do alobalu, pokapeme
citrónovou šťávou, osolíme, lehce posypeme bílým pepřem
a potřeme olejem. Necháme cca 2 hodiny uležet v lednici. V průběhu
grilování potíráme máslem. Po chvíli lehce zalijeme červeným vínem
a dále grilujeme. Hotovou štiku ještě na závěr zakapeme citronem
a potřeme máslem.

Enter přeje dobrou chuť :)			  -HH-

                                                                         47
   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52