Page 47 - EnterDC ONLINE
P. 47
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
LOSOS PO KALIFORNSKU
INGREDIENCE:
4 steaky z lososa, 1 hrnek zralých, posekaných černých oliv, ½ hrnku
na kousky nakrájených rajčat, ¼ hrnku jemně nakrájené cibule,
1 lžíce oleje, 1 lžíce čerstvé petrželky, 1 lžička rozmačkaného česneku
POSTUP PŘÍPRAVY:
Steaky z lososa ogrilujeme (nejlépe v neuzavřeném alobalu)
a dáváme pozor, aby se nerozpadly. Mezitím smícháme všechny
ostatní ingredience a následně hotovou rybu polijeme touto směsí.
Ještě na chviličku položíme na gril a poté můžeme servírovat.
PSTRUH NA POMERANČOVÉ ŠŤÁVĚ
INGREDIENCE: GASTRO
2 očištění pstruzi, 2 lžíce oleje, pepř, sůl, 1 dcl čerstvé pomerančové
šťávy, 1 lžíce drcené čerstvé bazalky
POSTUP PŘÍPRAVY:
Vytvoříme jakousi vaničku z alobalu, vložíme do ní pstruha,
potřeme olejem, osolíme ho a opepříme. Poté ho celého polijeme
pomerančovou šťávou a vaničku uzavřeme. Z každé strany ho grilu-
jeme cca 7 minut. Po sundání ho necháme chvilku odležet. Poté ho
posypeme bazalkou a můžeme servírovat.
ŠTIKA NA ČERVENÉM VÍNĚ
INGREDIENCE:
1,5 kg štiky, citron, sůl, červené víno, bílý pepř, 500 g másla
POSTUP PŘÍPRAVY:
Připravenou a vykuchanou rybu položíme do alobalu, pokapeme
citrónovou šťávou, osolíme, lehce posypeme bílým pepřem
a potřeme olejem. Necháme cca 2 hodiny uležet v lednici. V průběhu
grilování potíráme máslem. Po chvíli lehce zalijeme červeným vínem
a dále grilujeme. Hotovou štiku ještě na závěr zakapeme citronem
a potřeme máslem.
Enter přeje dobrou chuť :) -HH-
47