Page 60 - EnterDC ONLINE
P. 60

GASTRO: RECEPT MĚSÍCE

           RYCHLOVKA:

         SPAGHETTI
        CACIO & PEPE

GASTRO  Občas se stane, že prostě nestačíte              • 	 strouhaný Pecorino Romano + k podávání 	
        nakoupit nebo vám do dveří vrazí                 	 120 g
        nečekaná návštěva. Nezoufejte, italská           POSTUP
        kuchyně je plná bleskových receptů, na           1. 	Špagety uvařte v osolené vodě na skus,
        které budou stačit zásoby ze špíze.              hrneček vody od vaření si nechte.
        Tedy pokud máte ve spíži dobře vymyšlené         2. 	Na velké pánvi rozehřejte olej a asi 30 vteřin
        stálé zásoby. Pokud ano, nikdo vás nikdy         na něm restujte pepř, než se rozvoní. Vhoďte
        nezaskočí. Následující recept je z těch          scezené špagety a strouhaný sýr.
        nejjednodušších, ale na chuti mu to nic          3. 	Promíchejte a přidejte tolik vody z vaření
        neubírá. To je koneckonců důvod, proč            špaget, aby se špagety obalily krásně krémo-
        ho Italové vaří po staletí. A že jsou mlsní!     vou omáčkou. Ne moc!
        V žádném případě nešetřete na kvalitě su-
        rovin, potřebujete jich jen pár!

        SUROVINY                                         4.	 Hned neste na stůl. Nezapomeňte na skleni-
        • 	 špagety 400 g                                ci vína.
        • 	 extra panenský olivový olej 2 lžíce          POČET PORCÍ: 4
        • 	 hrubě podrcený nebo hrubě namletý černý 	    DOBA PŘÍPRAVY: do 30 minut. -HH-
        	 pepř, nejlépe talicherry z JUST SPICE 1 lžíce

60
   55   56   57   58   59   60   61   62   63   64   65