Page 60 - EnterDC ONLINE
P. 60
GASTRO: RECEPT MĚSÍCE
RYCHLOVKA:
SPAGHETTI
CACIO & PEPE
GASTRO Občas se stane, že prostě nestačíte • strouhaný Pecorino Romano + k podávání
nakoupit nebo vám do dveří vrazí 120 g
nečekaná návštěva. Nezoufejte, italská POSTUP
kuchyně je plná bleskových receptů, na 1. Špagety uvařte v osolené vodě na skus,
které budou stačit zásoby ze špíze. hrneček vody od vaření si nechte.
Tedy pokud máte ve spíži dobře vymyšlené 2. Na velké pánvi rozehřejte olej a asi 30 vteřin
stálé zásoby. Pokud ano, nikdo vás nikdy na něm restujte pepř, než se rozvoní. Vhoďte
nezaskočí. Následující recept je z těch scezené špagety a strouhaný sýr.
nejjednodušších, ale na chuti mu to nic 3. Promíchejte a přidejte tolik vody z vaření
neubírá. To je koneckonců důvod, proč špaget, aby se špagety obalily krásně krémo-
ho Italové vaří po staletí. A že jsou mlsní! vou omáčkou. Ne moc!
V žádném případě nešetřete na kvalitě su-
rovin, potřebujete jich jen pár!
SUROVINY 4. Hned neste na stůl. Nezapomeňte na skleni-
• špagety 400 g ci vína.
• extra panenský olivový olej 2 lžíce POČET PORCÍ: 4
• hrubě podrcený nebo hrubě namletý černý DOBA PŘÍPRAVY: do 30 minut. -HH-
pepř, nejlépe talicherry z JUST SPICE 1 lžíce
60