Page 43 - EnterDC ONLINE
P. 43

GASTRO / HUDBA: RESTAURACE - SHOW - AKCE

v  Ústí, protože jsem z  Malečova, ale tam byly      Jsou vám vaši zákazníci inspirací?
samé velké prostory náročné na hygienické            Určitě. Pultový prodej mě hodně baví, se
požadavky. Tak jsem se nakonec usídlila tady         zákazníky si povídám o tom, co jim chutná, co
a jsem za to moc ráda. Je to tu příjemné, útulné     za suroviny v našich produktech je a podobně.
a lidé z  Děčína jsou velice milí. Každopádně        Snažíme se používat kvalitní domácí suroviny,
já jsem si vždycky říkala, že dorty nikdy dělat      žádné ztužovače a polotovary. No a teď jsme
nebudu. Moje maminka totiž byla cukrářka             začali dělat třeba i low carb dorty a moučníky,
a vždycky mi říkala, ať to nedělám, že to je dřina,  což mě svým způsobem také vždycky lákalo.
která se úplně nevyplatí. Nakonec si mě to i tak     Nabízíme každý týden jeden či dva dorty
nalezlo samo.                                        nebo třeba sušenky. Postupně objevuji různé
                                                     recepty a vymýšlím pro své zákazníky novinky.
                                                     Snažím se jim vyhovět, třeba, i když si objednají  GASTRO / HUDBA
                                                     narozeninový dort a mají specifické požadavky.
                                                     Popovídáme si o tom a vždycky se domluvíme
                                                     tak, aby byl dort přesně dle jejich představ.

A nemluví vám do toho maminka někdy?                 Když mluvíte o kvalitě surovin, vybíráte si
Vůbec, ona to nechce ani vidět (smích).              je sama?
                                                     Rozhodně. Hlavně na zavařování nebo třeba
                                                     ovoce na dezerty. Jezdím si pro Svádovské
                                                     jahody, mám také oblíbenou zelinářku, která mi
                                                     shání suroviny i od sousedů. Snažím se pracovat
                                                     s místními surovinami, a když ne s místními, tak
                                                     alespoň s českými. Dnes se lidé chtějí stravovat
                                                     zdravě a kvalitně a nevadí jim, že si za to třeba
                                                     připlatí.

Vaší doménou jsou však hlavně koláče                 Je něco, co vás v  téhle práci třeba pře-          43
a zavařované věci. Co všechno u vás tedy             kvapilo nebo co vám nejde?
mohou zákazníci ochutnat?                            Co opravdu nesnáším je administrativa, to je
Kromě domácích koláčů nebo sušenek jsou
to například marmelády, čalamády, okurky,
chutney a podobně. Nabízím také nakládané
věci - hermelíny, utopence, takže i pánové si zde
přijdou na své. Děláme různé dárkové balíčky
na všechny příležitosti a velmi oblíbené ručně
zdobené perníčky a pusinky. Ty jsou favoritem
hlavně u malých dětí. Pracuji na sobě také, co
se cukrařiny týče, aby zákazníci na pultu mohli
ochutnat nejrůznější chlazené zákusky.
   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48